Třešňová marmeláda

35 min.

Ingredience

    • 1kilogramTřešně
    • 1,5kusyGrapefruity
    • 1kilogramCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 30mililitrůPektogel
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
3 g
Cukr
104 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně omyjeme, vypeckujeme a ponorným mixérem je trochu rozmačkáme. Oloupeme grapefruity, nakrájíme na kousky, které dáme do hrnce. Na mírném ohni, spolu s připravenými třešněmi za stálého míchání zahříváme do bodu varu. Povaříme ještě 15 minut a přisypeme cukr.
  • 2
    Pektogel smícháme se dvěma lžícemi cukru, přidáme do směsi a stálým mícháním povaříme 5 minut, aby se rozpustil Pektogel. Nakonec marmeládu dochutíme griotkou, zamícháme a ihned stáhneme z ohně.
  • 3
    Hotovou, ještě teplou marmeládu naplníme do sklenic, které zavíčkujeme, obrátíme je na pár minut víčky dolu. Potom je opět obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.