Třešňová omáčka ke zvěřině

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůTřešně sušené
    • 20gramůCukr krupice
    • 1decilitrVíno červené
    • 1kusSkořice celá
    • 1kusŽemle tuková
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utlučeme v hmoždíři usušené třešně. Dáme povařit v půllitru vody s kouskem skořice a polovinou žemle (pouze vnitřek bez kůrky).
  • 2
    Po změknutí přidáme víno, cukr, můžeme i trochu koňaku.
  • 3
    Omáčku podáváme k pečené zvěřině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.