Třešňová omáčka s likérem
45 min.
Ingredience
- 300gramůTřešně
- 150gramůŽelé rybízové
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůCukr vanilka
- 500mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Třešně vypeckujeme, vložíme do vroucí vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a vaříme 20 minut. Omáčku vaříme bez pokličky, aby se voda průběžně odpařovala.
- 2Přímo v hrnci třešně rozmačkáme šťouchadlem, přidáme rybízové želé a povaříme ještě 5 minut.
- 3Omáčku odstavíme, přilijeme likér, promícháme a dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.