Třešňová omáčka s likérem

45 min.
Francie

Ingredience

    • 300gramůTřešně
    • 150gramůŽelé rybízové
    • 50gramůCukr moučkový
    • 50gramůCukr vanilka
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Sacharidy
59 g
Vláknina
825 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně vypeckujeme, vložíme do vroucí vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a vaříme 20 minut. Omáčku vaříme bez pokličky, aby se voda průběžně odpařovala.
  • 2
    Přímo v hrnci třešně rozmačkáme šťouchadlem, přidáme rybízové želé a povaříme ještě 5 minut.
  • 3
    Omáčku odstavíme, přilijeme likér, promícháme a dáme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.