Třešňové dortíčky
45 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 60gramůOřechy vlašské
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceRum
- 400gramůTřešně
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku smícháme s rozdrobeným máslem. Přidáme 100 g moučkového cukru, umleté ořechy, trochu citronové kůry, citronovou šťávu a rum. Vypracujeme těsto.
- 2Na pracovní desce těsto rozválíme na plát a kulatou formičkou vykrajujeme kolečka. Do středu koleček položíme vždy tři omyté vypeckované třešně. Přikryjeme druhým kolečkem, okraje přimáčkneme a znovu vykrojíme, aby koláčky měly tvar a nerozpadly se při pečení. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, dortíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Po vychladnutí upečené dortíčky posypeme zbylým moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.