Třešňové hroudičky s rozinkami
60 min.
Ingredience
- Příprava těsta
- Těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr třtinový
- 100gramůRozinky tmavé
- 2lžíceTřešně kandované
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
46 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Plech na pečení vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
- 2Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat.
- 3Kandované třešně nakrájíme nadrobno. Mouku s kypřícím práškem
- 4prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Do směsi přisypeme cukr, nakrájené třešně a okapané rozinky společně s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali
- 5jedno celé vejce. Všechny suroviny zpracujeme do hladkého, měkkého těsta. Lžící z těsta vykrajujeme hroudičky, které sázíme rovnou na vymazaný plech s takovými odstupy, aby se kousky těsta nedotýkaly. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Pečené ovocné kousky můžeme servírovat horké, ale i úplně vychladlé, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.