Třešňové hroudičky s rozinkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
46 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Plech na pečení vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
  • 2
    Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat.
  • 3
    Kandované třešně nakrájíme nadrobno. Mouku s kypřícím práškem
  • 4
    prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Do směsi přisypeme cukr, nakrájené třešně a okapané rozinky společně s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali
  • 5
    jedno celé vejce. Všechny suroviny zpracujeme do hladkého, měkkého těsta. Lžící z těsta vykrajujeme hroudičky, které sázíme rovnou na vymazaný plech s takovými odstupy, aby se kousky těsta nedotýkaly. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Pečené ovocné kousky můžeme servírovat horké, ale i úplně vychladlé, jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.