Třešňové koláčky s máslovým krémem
50 min.
Ingredience
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
- 70gramůČokoláda hořká
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůTřešně
- 100gramůMarmeláda malinová
- Krém
- 1špetkaVanilka mletá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůKakao
- 0,13litrMléko plnotučné
- Na plech
- 150gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
55 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, cukr, strouhanou čokoládu, kypřicí prášek, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a promícháme. Přidáme nasekané máslo, žloutek, vejce a válečkem vypracujeme těsto, na chladním místě necháme cca 15 minut odpočinout.
- 2Poté těsto rozválíme na plát, vykrájíme koláčky, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Hotové koláčky spojíme vždy po dvou marmeládou, dozdobíme máslovým krémem a třešněmi.
- 3Krém: rozmícháme v rendlíku mléko s vanilkou, žloutky, moukou a 50 g cukru. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí, následně necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru a kakaem, přidáme studený krém a důkladně promícháme. Vložíme do kornoutu s trubičkou a ozdobíme koláčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.