Třešňové řezy
50 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 280gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůTřešně
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru mícháme do pěny.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, spolu s moukou smíchanou s práškem do pečiva přidáme k máslové směsi.
- 3Těsto zlehka promícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto vsypeme omyté a osušené třešně.
- 4Moučník pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova asi 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.