Třešňové semifreddo
25 min.
Ingredience
- 1kilogramTřešně
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Třešně vypeckujeme, hrst si odložíme stranou a zbytek dáme do velkého hrnce. Smícháme se smetanou, polovinou cukru a přivedeme k varu. Provaříme zvolna asi 5min. Poté rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
- 2Vrátíme do hrnce. Část horké směsi v misce rozmícháme se žloutky, našleháme a přelijeme zpět do hrnce. Hmotu vaříme cca 5min dokud nezačne tuhnout. Poté ji přelijeme do mísy, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.
- 3Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vmícháme pomalu k vychladlému krému.
- 4Potravinářskou fólií vyložíme hranatou formu, přelijeme do ní hmotu, zakryjeme a dáme na 3hodiny mrazit. Vmícháme zbylé třešně a dáme na dalších min. 8hodin do mazničky.
- 5Semifreddo podáváme nakrájené mezi vaflovými oplatky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.