Třešňové semifreddo

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně vypeckujeme, hrst si odložíme stranou a zbytek dáme do velkého hrnce. Smícháme se smetanou, polovinou cukru a přivedeme k varu. Provaříme zvolna asi 5min. Poté rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
  • 2
    Vrátíme do hrnce. Část horké směsi v misce rozmícháme se žloutky, našleháme a přelijeme zpět do hrnce. Hmotu vaříme cca 5min dokud nezačne tuhnout. Poté ji přelijeme do mísy, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vmícháme pomalu k vychladlému krému.
  • 4
    Potravinářskou fólií vyložíme hranatou formu, přelijeme do ní hmotu, zakryjeme a dáme na 3hodiny mrazit. Vmícháme zbylé třešně a dáme na dalších min. 8hodin do mazničky.
  • 5
    Semifreddo podáváme nakrájené mezi vaflovými oplatky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.