Třešňovo-mandlové koláčky

55 min.

Ingredience

    • 375gramůListové těsto
    • 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 75gramůMandle mleté
    • 75gramůCukr třtinový
    • 1lžičkaTresť mandlová
    • 25gramůMandle plátky
    • 100gramůCukr moučka
    • 12lžicmarmeláda třešňová
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vyválíme a nakrájíme na dvanáct koleček o průměru asi 9 cm. Na tato kolečka dáme po lžičce marmelády. Mělo by nám ještě zbýt těsto.
  • 2
    Smícháme mouku, máslo, mleté mandle, třtinový cukr, vejce a mandlový extrakt. Umícháme dohladka. Poté směs rozdělíme na připravená kolečka. Potom ještě posypeme plátky mandlí.
  • 3
    Zbylé těsto vyválíme a přimáčkneme ho na koláčku shora. Okraje pořádně slepíme (třeba tak, že je potřeme vodou.)
  • 4
    Pečeme 15 minut na 180 °C.
  • 5
    Po vychlazení podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.