Třešňovo-mandlové koláčky
55 min.
Ingredience
- 375gramůListové těsto
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 75gramůMandle mleté
- 75gramůCukr třtinový
- 1lžičkaTresť mandlová
- 25gramůMandle plátky
- 100gramůCukr moučka
- 12lžicmarmeláda třešňová
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Těsto vyválíme a nakrájíme na dvanáct koleček o průměru asi 9 cm. Na tato kolečka dáme po lžičce marmelády. Mělo by nám ještě zbýt těsto.
- 2Smícháme mouku, máslo, mleté mandle, třtinový cukr, vejce a mandlový extrakt. Umícháme dohladka. Poté směs rozdělíme na připravená kolečka. Potom ještě posypeme plátky mandlí.
- 3Zbylé těsto vyválíme a přimáčkneme ho na koláčku shora. Okraje pořádně slepíme (třeba tak, že je potřeme vodou.)
- 4Pečeme 15 minut na 180 °C.
- 5Po vychlazení podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.