Třešňový flan

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 175gramůCukr krupice
    • 2lžíceDžus třešňový
    • 3lžíceDžem třešňový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 300gramůKompot třešňový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
750 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Třešně scedíme, šťávu zachytíme a třešně necháme okapat. V kastrůlku smícháme 50 g cukru s třešňovou šťávou, třešňový džem a necháme projít varem.
  • 2
    Do ohnivzdorné formy nalijeme třešňovou směs a necháme želírovat v chladničce. Vejce smícháme se zbytkem cukru a metličkou přimícháme smetanu a mléko. Nakonec přimícháme limetkovou kůru a nalijeme do formy k třešňové směsi.
  • 3
    Třešňový flan pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni. Poté dáme vychladnout, vyklopíme a podáváme zdobené třešněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.