Třešňový flan
60 min.

Ingredience
- 175gramůCukr krupice
- 2lžíceDžus třešňový
- 3lžíceDžem třešňový
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300mililitrůMléko polotučné
- 300gramůKompot třešňový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
750 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Třešně scedíme, šťávu zachytíme a třešně necháme okapat. V kastrůlku smícháme 50 g cukru s třešňovou šťávou, třešňový džem a necháme projít varem.
- 2Do ohnivzdorné formy nalijeme třešňovou směs a necháme želírovat v chladničce. Vejce smícháme se zbytkem cukru a metličkou přimícháme smetanu a mléko. Nakonec přimícháme limetkovou kůru a nalijeme do formy k třešňové směsi.
- 3Třešňový flan pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni. Poté dáme vychladnout, vyklopíme a podáváme zdobené třešněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.