Třešňový likér
60 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyTřešně
- 1lžičkaKyselina citrónová
- 300gramůCukr krupice
- 300mililitrůGriotka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Třešně srdcovky (asi 1.8 kg), nejlépe s měkkou a tmavě zbarvenou dužinou, hned po sklizní omyjeme, odstopkujeme, rozmačkáme a odlisujeme šťávu. Aby jsme získali co nejvíce šťávy, ke směsi přidáme pektolytický enzym (2 ml/litr), promícháme a po 30 minutách odlisujeme. Potom šťávu stočíme. Šťáva musí být naprosto čistá, zbavena všech pevných součástí. K docílení takto upravené šťávy ji přecedíme přes jemný nylonový sáček nebo jemné síto.
- 2Ve větším nerezovém hrnci zahřejeme 1 litr čisté třešňové šťávy na 100°C a pomalu vaříme, až jí bude 800 ml. Přidáme kyselinu citronovou a podle chuti 100-300 g cukru.
- 3Po ochlazení na 40°C smícháme 700 ml šťávy s 300 ml vysokoprocentní třešňovice (destilátu min. 80% objem. jednotek. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.