Třešňový závin
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 500gramůTřešně
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rozpuštěné máslo nalijeme do mísy s prosátou moukou, cukrem a vejci. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.
- 2Oba díly vyválíme na tloušťku 1/2cm a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem. Propícháme vidličkou a pečeme v troubě.
- 3Po vychladnutí nakrájíme řezy, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.