Třešňový závin

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpuštěné máslo nalijeme do mísy s prosátou moukou, cukrem a vejci. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.
  • 2
    Oba díly vyválíme na tloušťku 1/2cm a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem. Propícháme vidličkou a pečeme v troubě.
  • 3
    Po vychladnutí nakrájíme řezy, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.