Trhací buchta
60 min.
Ingredience
- Na pomazání a posypání
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 2lžičkySkořice mletá
- Těsto
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůDroždí sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 80mililitrůMléko polotučné
- 40gramůCukr moučkový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Cukr
11 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Těsto zpracujeme a necháme kynout v domácí pekárně - nejdříve vlijeme tekuté stuoviny, potom přisypeme sypké.
- 2Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí. Těsto po délce nakrájíme na 6 stejných pruhů. Pruhy narovnáme na sebe a nakrájíme je znovu na 6 stejných dílů, které urovnáme těsně za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. Necháme ještě asi 30 minut kynout.
- 3Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.