Trhací buchta

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
38 g
Cukr
11 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto zpracujeme a necháme kynout v domácí pekárně - nejdříve vlijeme tekuté stuoviny, potom přisypeme sypké.
  • 2
    Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí. Těsto po délce nakrájíme na 6 stejných pruhů. Pruhy narovnáme na sebe a nakrájíme je znovu na 6 stejných dílů, které urovnáme těsně za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. Necháme ještě asi 30 minut kynout.
  • 3
    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.