Trhanec s mandlemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 60gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 100gramůTuk
    • 60gramůMandle mleté
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 6kusůVejce slepičí
    • 5decilitrůMléko polotučné
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
45 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku, mandle a zamícháme. Za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme citronovou kůru a pevný sníh z bílků.
  • 2
    Na plechu rozpálíme tuk, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Ještě nedopečený moučník vyjmeme z trouby, roztrháme vidličkou a dáme dopéci.
  • 3
    Upečený trhanec pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.