Trhanec z ovesných vloček

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky zalijeme vroucím mlékem a necháme asi 2 hodiny nabobtnat.
  • 2
    Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vločky a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Těsto vlijeme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  • 4
    Upečený trhanec roztrháme vidličkou na kousky a pocukrujeme.
  • 5
    s ovocnou omáčkou nebo kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.