Trhanec z ovesných vloček
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 150gramůOvesné vločky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,38litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky zalijeme vroucím mlékem a necháme asi 2 hodiny nabobtnat.
- 2Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vločky a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Těsto vlijeme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Upečený trhanec roztrháme vidličkou na kousky a pocukrujeme.
- 5s ovocnou omáčkou nebo kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.