Tři barevné zmrzlinové kostky
105 min.
Ingredience
- Bílá čokoláda
- 800gramůMáslo čerstvé
- 800gramůČokoláda bílá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůPoleva čokoládová
- Mražená čokoláda
- 400gramůČokoláda 70% kakao
- 800gramůMáslo čerstvé
- 500gramůNutella
- 150gramůBurisony
- Pralinková pasta
- 800gramůPralinková pasta
- 800gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5707 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
505 g
Sacharidy
266 g
Vláknina
13 g
Cukr
158 g
Postup přípravy
- 1V teflonové pánvi stálým mícháním rozpustíme máslo, 70procentní čokoládu a nutellu. Do rozpuštěných surovin přisypeme rýžové burizony a vše dobře promícháme. Připravenou hmotu přeložíme do rovné a dlouhé nádoby. Vhodná nádoba je o rozměrech 30 X 50 cm. Naplněnou nádobu vložíme do mrazáku na 30 minut.
- 2Opět v teflonové pánvičce rozpustíme máslo, pralinkovou směs a nakonec vmícháme ze smetany vyšlehanou tuhou šlehačku. Vytáhneme z mrazáku nádobu s prvním dílem a nalijeme připravený druhý díl. Nádobu opět vložíme do mrazáku na dalších 30 minut.
- 3Do teflonové pánve dáme máslo, které spolu s bílou čokoládou za stálého míchání a na mírném ohni rozpustíme. Ze smetany vyšleháme šlehačku, z bílku vyšleháme tuhý sníh a smícháme spolu. Šlehačku se sněhem zlehka vmícháme do bílé čokolády. Zase vytáhneme z mrazáku nádobu, kde máme zmrazené dva díly. Teď naneseme poslední díl a znovu naplněnou nádobu vrátíme do mrazáku na dalších 30 minut.
- 4Zmrzlou tříbarevnou zmrzlinu těsně před podáváním krájíme na kostky. Naaranžujeme je na dezertní talíře, polijeme čokoládovou polevou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.