Tříbarevná buchta s tvarohem

65 min.
Česká republika

Ingredience

  • Kakaové těsto
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 200gramůCukr moučkový
    • 200gramůHera
    • 2lžíceKakao
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
  • Směs
  • Světlé těsto
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 200gramůCukr moučkový
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 3kusyVejce slepičí
    • 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1365 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
282 g
Vláknina
3 g
Cukr
228 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme kakaové těsto: Heru vyšleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme tolik vody, aby vzniklo nepříliš řídké těsto.
  • 2
    Kakaové těsto rozprostřeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Připravíme směs: Tvaroh vymícháme s vejci a cukrem dohladka a zlehka přimícháme rozinky. Směs rozprostřeme na těsto na plechu.
  • 4
    Nakonec připravíme světlé těsto: Cukr vyšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a tolik vody, aby vzniklo hustší těsto. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Světlé těsto naneseme na tvarohovou směs.
  • 5
    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.