Tříbarevná buchta s tvarohem
65 min.
Ingredience
- Kakaové těsto
- 400gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr moučkový
- 200gramůHera
- 2lžíceKakao
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
- Směs
- 500gramůTvaroh měkký
- 3kusyVejce slepičí
- 200lžicCukr moučkový
- 1hrstRozinky
- Světlé těsto
- 400gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr moučkový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 100mililitrůVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1365 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
282 g
Vláknina
3 g
Cukr
228 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme kakaové těsto: Heru vyšleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme tolik vody, aby vzniklo nepříliš řídké těsto.
- 2Kakaové těsto rozprostřeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
- 3Připravíme směs: Tvaroh vymícháme s vejci a cukrem dohladka a zlehka přimícháme rozinky. Směs rozprostřeme na těsto na plechu.
- 4Nakonec připravíme světlé těsto: Cukr vyšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a tolik vody, aby vzniklo hustší těsto. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Světlé těsto naneseme na tvarohovou směs.
- 5Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.