Tříbarevná zmrzlina
25 min.
Ingredience
- 30gramůKandovaná pomerančová kůra
- 2lžíceRum
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600mililitrůZmrzlina jahodová
- 30gramůTřešně kandované
- 600mililitrůZmrzlina vanilková
- 30gramůMeruňky sušené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Formu na biskupský chlebíček vychladíme. Do misky vložíme nakrájené meruňky, kandované třešně a kandovanou kůru. Přilijeme rum a dobře
- 2promícháme a necháme nasáknout. Mezitím připravíme zmrzlinové vrstvy.
- 3Necháme zmrzliny změknout. Vanilkovou zmrzlinu stejnoměrně rozetřeme na dno vychlazené formy. Dáme zmrazit, až směs ztuhne.
- 4Do ušlehané šlehačky vmícháme ovocnou a rumovou směs. Tuto druhou směs rozetřeme do formy a uhladíme povrch. Dáme směs opět mrazit, až ztuhne.
- 5Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, pak ji rozetřeme stejnoměrně na ovocnou vrstvu. Vše přikryjeme a necháme mrazit 8 hodin.
- 6Formu ponoříme do teplé vody a potom vyklopíme na mísu. Nakrájíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.