Tříbarevná zmrzlina

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 30gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 2lžíceRum
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 600mililitrůZmrzlina jahodová
    • 30gramůTřešně kandované
    • 600mililitrůZmrzlina vanilková
    • 30gramůMeruňky sušené
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na biskupský chlebíček vychladíme. Do misky vložíme nakrájené meruňky, kandované třešně a kandovanou kůru. Přilijeme rum a dobře
  • 2
    promícháme a necháme nasáknout. Mezitím připravíme zmrzlinové vrstvy.
  • 3
    Necháme zmrzliny změknout. Vanilkovou zmrzlinu stejnoměrně rozetřeme na dno vychlazené formy. Dáme zmrazit, až směs ztuhne.
  • 4
    Do ušlehané šlehačky vmícháme ovocnou a rumovou směs. Tuto druhou směs rozetřeme do formy a uhladíme povrch. Dáme směs opět mrazit, až ztuhne.
  • 5
    Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, pak ji rozetřeme stejnoměrně na ovocnou vrstvu. Vše přikryjeme a necháme mrazit 8 hodin.
  • 6
    Formu ponoříme do teplé vody a potom vyklopíme na mísu. Nakrájíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.