Třípatrový dort
75 min.
Ingredience
- 1. krém
- 120gramůOřechy lískové
- 100gramůCukr moučkový
- 30gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 200mililitrůRum
- 2. krém
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůKakao
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 60gramůKakao
- 4kusyVejce slepičí
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 120gramůOřechy lískové
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMarmeláda rybízová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme žloutky, cukr, kakao, kypřící prášek, mleté ořechy, mouku a vyšlehaný sníh z bílků. Vše promícháme a vypracujeme těsto.
- 2Plech vysteleme papírem na pečení, rozprostřeme na něj těsto, vložíme do trouby, pečeme přibližně půl hodiny. Upečené těsto necháme vychladnout, pomažeme marmeládou a rozřízneme na tři stejné díly.
- 3Do misky nasypeme mleté ořechy, moučkový cukr, vanilkový cukr, zalijeme rumem, promícháme. Jeden díl dortu potřeme polovinou rumového krému a přiklopíme druhým dílem. Ten potřeme zbytkem rumového krému a přiklopíme třetím dílem dortu.
- 4Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme kakao, cukr, promícháme a v horké vodní lázní metlou šleháme, dokud krém nezhoustne. Vyjmeme z lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Přimícháme máslo, tímto krémem potřeme povrch dortu.
- 5Před podáváním necháme v lednici vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.