Třípatrový dort

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme žloutky, cukr, kakao, kypřící prášek, mleté ořechy, mouku a vyšlehaný sníh z bílků. Vše promícháme a vypracujeme těsto.
  • 2
    Plech vysteleme papírem na pečení, rozprostřeme na něj těsto, vložíme do trouby, pečeme přibližně půl hodiny. Upečené těsto necháme vychladnout, pomažeme marmeládou a rozřízneme na tři stejné díly.
  • 3
    Do misky nasypeme mleté ořechy, moučkový cukr, vanilkový cukr, zalijeme rumem, promícháme. Jeden díl dortu potřeme polovinou rumového krému a přiklopíme druhým dílem. Ten potřeme zbytkem rumového krému a přiklopíme třetím dílem dortu.
  • 4
    Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme kakao, cukr, promícháme a v horké vodní lázní metlou šleháme, dokud krém nezhoustne. Vyjmeme z lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Přimícháme máslo, tímto krémem potřeme povrch dortu.
  • 5
    Před podáváním necháme v lednici vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.