Trojhránky vanilkové
45 min.
Ingredience
- 750gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůCitronová kůra
- 20mililitrůRum
- 50mililitrůMléko polotučné
- 60gramůCukr vanilka
- 60gramůSádlo škvařené
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
106 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce, žloutky, přisypeme strouhanou citronovou kůru, moučkový cukr, přilijeme mléko, trochu rumu a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvilku odležet.
- 2Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme trojhránky. V pánvi rozehřejeme sádlo a trojhránky na něm smažíme z obou stran dozlatova. Ještě teplé je obalíme ve vanilkovém cukru a podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.