Trojvrstvý čokoládový dort

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
62 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    250 ml smetany zahřejeme do varu. Bílou čokoládu umixujeme, přilijeme smetanu a mixujeme ještě patnáct vteřin. Po vychladnutí směs uložíme na dvě hodiny do ledničky, pak ji prošleháme. Utřeme 230 g másla, cukr, všleháme čtyři vejce. Vedle smícháme mouku, kakao a obě směsi smícháme. Těsto dáme do vymazané formy na dort a pečeme ho v troubě padesát minut. Po pěti minutách vyklopíme.
  • 2
    Tmavou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, vložíme máslo, smetanu a směs za občasného míchání necháme vychladit. Korpus nakrájíme na tři vrstvy, spojíme je pomocí poloviny krému a zbytek natřeme navrch a strany.
  • 3
    Dort před podáváním můžeme ještě posypat čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.