Trojvrstvý čokoládový dort
90 min.
Ingredience
- 230gramůČokoláda bílá
- 350gramůMáslo čerstvé
- 220gramůCukr krupice
- 60gramůKakao - prášek
- 350gramůČokoláda hořká
- 4kusyVejce slepičí
- 335mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 180gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
62 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1250 ml smetany zahřejeme do varu. Bílou čokoládu umixujeme, přilijeme smetanu a mixujeme ještě patnáct vteřin. Po vychladnutí směs uložíme na dvě hodiny do ledničky, pak ji prošleháme. Utřeme 230 g másla, cukr, všleháme čtyři vejce. Vedle smícháme mouku, kakao a obě směsi smícháme. Těsto dáme do vymazané formy na dort a pečeme ho v troubě padesát minut. Po pěti minutách vyklopíme.
- 2Tmavou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, vložíme máslo, smetanu a směs za občasného míchání necháme vychladit. Korpus nakrájíme na tři vrstvy, spojíme je pomocí poloviny krému a zbytek natřeme navrch a strany.
- 3Dort před podáváním můžeme ještě posypat čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.