Trubičky s bílou a hořkou čokoládou
30 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůHera
- 200gramůPoleva čokoládová bílá
- Na náplň
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky na kousky. Přisypeme cukr, 150 g prosáté mouky, přidáme bílky a vše důkladně vypracujeme na hladké, skoro tekoucí těsto.
- 2Plech vymažeme Herou, vysypeme zbylou moukou. Malou naběračkou nalijeme na plech vedle sebe kolečka o velikostí dlaně. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 8 -10 minut. Po dopečení ještě teplá kolečka potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ihned je stáčíme do trubiček, necháme čokoládu vychladnout a ztuhnout.
- 3Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka vmícháme 100 g nastrouhané hořké čokolády. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s libovolnou trubičkou a připravené trubičky plníme.
- 4Hotové trubičky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky, posypeme zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.