Trubičky s vanilkovým krémem

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
489 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto necháme rozmrazit, pak jej přendáme na pomoučněný vál a vyválíme z něj čtvercový plát, který nakrájíme na 10 stejných pruhů. Vezmeme si formičky na kremrole, navlhčíme je a čtverečky těsta jimi obtočíme.
  • 2
    Pečící plech vypláchneme studenou vodou a kremrole na něj rozložíme. V misce smícháme žloutek se smetanou a kremrole potřeme.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut. Po upečení vyjmeme plech z trouby, trubičky sundáme z formiček a necháme vychladnout.
  • 4
    V kastrůlku přivedeme k varu mléko, cukr a vanilkový pudink a mícháme, dokud pudink není hustý, pak jej necháme vychladnout. Po vychladnutí do pudinku postupně zašleháme změklé máslo a pomerančový likér.
  • 5
    Krém naplníme do zdobícího sáčku a krémem plníme trubičky. Po nazdobení můžeme ihned podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 3. 2016
Trubičky s vanilkovým krémem
Velmi jednoduché a chuťově luxusní. Zmizly během hodinky.