Trubičky s vanilkovým krémem
48 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka polohrubá
- Vanilkový krém
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 3lžíceLikér pomerančový
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
489 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto necháme rozmrazit, pak jej přendáme na pomoučněný vál a vyválíme z něj čtvercový plát, který nakrájíme na 10 stejných pruhů. Vezmeme si formičky na kremrole, navlhčíme je a čtverečky těsta jimi obtočíme.
- 2Pečící plech vypláchneme studenou vodou a kremrole na něj rozložíme. V misce smícháme žloutek se smetanou a kremrole potřeme.
- 3Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut. Po upečení vyjmeme plech z trouby, trubičky sundáme z formiček a necháme vychladnout.
- 4V kastrůlku přivedeme k varu mléko, cukr a vanilkový pudink a mícháme, dokud pudink není hustý, pak jej necháme vychladnout. Po vychladnutí do pudinku postupně zašleháme změklé máslo a pomerančový likér.
- 5Krém naplníme do zdobícího sáčku a krémem plníme trubičky. Po nazdobení můžeme ihned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 3. 2016
Trubičky s vanilkovým krémem
Velmi jednoduché a chuťově luxusní. Zmizly během hodinky.