Trubičky z listového těsta
30 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1kusZtužovač šlehačky
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůCukr krupice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na posypání
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
627 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto, které jsme si rozdělili na poloviny. Radýlkem vykrajujeme proužky asi 1 cm, ty namotáme na trubičky na kremrole. Dbáme, aby se těsto překrývalo. Trubičky klademe na plechy, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až trubičky zezlátnou.
- 3V mezičase s krupicovým cukrem a ztužovačem ušleháme smetanu dotuha.
- 4Vychladlé trubičky plníme smetanou a sypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.