Trubičky z listového těsta

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůListové těsto
    • 1kusVejce slepičí
    • 1kusZtužovač šlehačky
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 80gramůCukr krupice
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
  • Na posypání
    • 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
627 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto, které jsme si rozdělili na poloviny. Radýlkem vykrajujeme proužky asi 1 cm, ty namotáme na trubičky na kremrole. Dbáme, aby se těsto překrývalo. Trubičky klademe na plechy, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až trubičky zezlátnou.
  • 3
    V mezičase s krupicovým cukrem a ztužovačem ušleháme smetanu dotuha.
  • 4
    Vychladlé trubičky plníme smetanou a sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.