Truffels z bílé čokolády se šampaňským

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 120gramůCukr moučkový
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 300gramůČokoláda bílá
    • 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
    • 150mililitrůMléko zahuštěné slazené
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
60 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nastrouháme. Poté přivedeme k varu neslazené kondenzované mléko, nalijeme na čokoládu a vymícháme homogenní hmotu. Přidáme na kousky nakrájené máslo a nakonec přilijeme šapmaňské. Směs vložíme na půl hodiny do lednice.
  • 2
    Z vychlazené hmoty vytvoříme lžičkou nebo cukrářským sáčkem kuličky a obalíme v moučkovém cukru.
  • 3
    Hotové truffels uchováváme až do podávání v lednici nebo na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.