Truffels z bílé čokolády se šampaňským
35 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 300gramůČokoláda bílá
- 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 150mililitrůMléko zahuštěné slazené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
60 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nastrouháme. Poté přivedeme k varu neslazené kondenzované mléko, nalijeme na čokoládu a vymícháme homogenní hmotu. Přidáme na kousky nakrájené máslo a nakonec přilijeme šapmaňské. Směs vložíme na půl hodiny do lednice.
- 2Z vychlazené hmoty vytvoříme lžičkou nebo cukrářským sáčkem kuličky a obalíme v moučkovém cukru.
- 3Hotové truffels uchováváme až do podávání v lednici nebo na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.