Truffels z čisté čokolády s likérem Grand Marnier

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 2lžíceLikér Grand Marnier
    • 100gramůKakao - prášek
    • 400gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dezert připravujeme den předem. Čokoládu nasekáme na kousky a přelijeme ji vroucí smetanou. Za stálého míchání přidáme máslo a přilijeme likér. Vše dobře promícháme a hladkou směs necháme při pokojové teplotě asi 1h odpočívat.
  • 2
    Z hmoty vytvoříme kuličky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme v lednici ztuhnout.
  • 3
    Zbylou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přelijeme jí vychlazené truffels, obalíme je v kakau a necháme 12hodin odpočívat při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.