Truffels z čisté čokolády s likérem Grand Marnier
30 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceLikér Grand Marnier
- 100gramůKakao - prášek
- 400gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Dezert připravujeme den předem. Čokoládu nasekáme na kousky a přelijeme ji vroucí smetanou. Za stálého míchání přidáme máslo a přilijeme likér. Vše dobře promícháme a hladkou směs necháme při pokojové teplotě asi 1h odpočívat.
- 2Z hmoty vytvoříme kuličky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme v lednici ztuhnout.
- 3Zbylou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přelijeme jí vychlazené truffels, obalíme je v kakau a necháme 12hodin odpočívat při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.