Truffels z čisté čokolády s máslem a whisky
40 min.
Ingredience
- 2lžíceWhisky
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 70gramůKakao - prášek
- 300gramůČokoláda hořká
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme postupně máslo, smetanu a nakonec přilijeme whisky. Vše opatrně promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
- 2Poté posypeme hmotu lžící kakaa, vytvarujeme kuličky, obalíme je ve zbytku kakaa a dáme vychladit asi na 1hodinu do lednice.
- 3Vyjmeme půl hodiny před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.