Truffels z čisté čokolády s máslem a whisky

40 min.

Ingredience

    • 2lžíceWhisky
    • 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
    • 70gramůKakao - prášek
    • 300gramůČokoláda hořká
    • 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme postupně máslo, smetanu a nakonec přilijeme whisky. Vše opatrně promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  • 2
    Poté posypeme hmotu lžící kakaa, vytvarujeme kuličky, obalíme je ve zbytku kakaa a dáme vychladit asi na 1hodinu do lednice.
  • 3
    Vyjmeme půl hodiny před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.