Truffels z čisté čokolády se smetanou

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůKakao - prášek
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 2lžíceCukr krupice
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 250gramůČokoláda hořká
    • 250gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládovou hmotu připravíme den předem. Čokoládu nalámeme na kousy a přelijeme ji vroucí smetanou smíchanou s cukrem. Počkáme, až se čokoláda rozpustí, necháme vychladnout a poté postupně přidáme máslo a vymícháme v homogenní směs.
  • 2
    Hmotu vložíme na cca 1h do lednice. Jakmile ztuhne, vytvoříme z ní malé kopečky, vytvarujeme kuličky, naskládáme na plech a necháme do druhého dne odpočívat.
  • 3
    Připravené truffels přelijeme mléčnou čokoládou rozehřátou ve vodní lázni, necháme okapat a obalíme v kakau.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.