Truffels z čisté čokolády se smetanou
30 min.
Ingredience
- 50gramůKakao - prášek
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250gramůČokoláda hořká
- 250gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Čokoládovou hmotu připravíme den předem. Čokoládu nalámeme na kousy a přelijeme ji vroucí smetanou smíchanou s cukrem. Počkáme, až se čokoláda rozpustí, necháme vychladnout a poté postupně přidáme máslo a vymícháme v homogenní směs.
- 2Hmotu vložíme na cca 1h do lednice. Jakmile ztuhne, vytvoříme z ní malé kopečky, vytvarujeme kuličky, naskládáme na plech a necháme do druhého dne odpočívat.
- 3Připravené truffels přelijeme mléčnou čokoládou rozehřátou ve vodní lázni, necháme okapat a obalíme v kakau.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.