Tulumbe - smažené rohlíčky
75 min.
Ingredience
- ozdoba
- 20gramůKokos strouhaný
- poleva
- 0,5litrVoda pitná
- 700gramůCukr krupice
- 2kusyCitrony
- těsto
- 0,5litrVoda pitná
- 2kusyCukr vanilka
- 6kusůVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
3 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme 1/2 litru vody, přilijeme 2 dl oleje a přivedeme k varu. Pak za stálého míchání přisypeme vanilkový cukr a po částech mouku. Mícháme do doby, až se nám bude těsto odlepovat od stěn a je hladké. Potom hrnec s těstem hned odstavíme, necháme vychladnout a postupně přimícháme jedno vejce za druhým tak, že každé přidané vejce dobře do těsta zamícháme a necháme chvilku odpočinout.
- 2Tímto vypracovaným těstem naplníme stříkačku, kterou vytvarujeme rohlíčky 5 cm dlouhé a 2,5 cm široké. Ty pak smažíme v pánvi na rozpáleném oleji (1 dl) dozlatova.
- 3Usmažené odložíme na pečicí papír a připravíme sladký sirup: svaříme 1 litr vody s cukrem a přimícháme šťávu ze 2 citronů. Tímto sirupem polijeme usmažené tulumbe - rohlíčky, část z nich posypeme strouhaným kokosem a necháme zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.