Tuňák s citronem
15 min.
Ingredience
- 1kusLimetka
- 1kusChilli paprička
- 2kusyŠalotka
- 30mililitrůOlej olivový
- 80mililitrůOmáčka rybí
- 300gramůRajčata
- 10gramůBazalka
- 260gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 1kusZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z limetky oloupeme tenkou kůru a nakrájíme na proužky. Papričku omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Zázvor oloupeme, nasekáme najemno.
- 2V kastrole rozpálíme olej, šalotky se zázvorem a chilli v něm zvolna asi 4 minuty podusíme. Tuňáka necháme okapat, roztrháme na kousky a přidáme do pánve spolu s kůrou limetky, rybí omáčkou a rajčaty, dobře ohřejeme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.