Tuňák s fazolovým pyré
30 min.
Ingredience
- 1000gramůTuňák obecný
- 100mililitrůVíno rýžové čínské
- 200mililitrůVoda pitná
- 4lžíceFazole vařené
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
377 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pánve vlijeme 200 ml vody, rýžové víno, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vložíme omyté porce tuňáka a pod pokličkou zvolna vaříme, až je maso měkké. Porce vyjmeme na mísu a necháme na teplém místě.
- 2Uvařené fazole prolisujeme, pyré přidáme do pánve a za stálého mírného varu promícháme, až se vše spojí. Nakonec přidáme sójovou omáčku, zamícháme a směs nalijeme na porce tuňáka.
- 3Pokrm poprášíme trochou mletého zázvoru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.