Tuňák s miso omáčkou
55 min.
Ingredience
- 400gramůKedlubna
- 100gramůSójová pasta Miso
- 80mililitrůVíno Saké
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 2litryGranule dashi
- 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 8kusůBrambory rané
- 4kusyCibulka jarní
- 250gramůZelí čínské
- 150gramůHouba shimeji
- 600gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžícePasta shiro miso
- 40gramůMáslo čerstvé
- 750gramůTuňák obecný
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
45 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kedlubnu zbavíme tvrdé slupky a nakrájíme na kolečka.
- 2Ve větším rendlíku smícháme dashi granule s vodou, miso, saké, mirin, sójovou omáčku a povaříme. Přihodíme kousky kedlubny, brambor a vaříme dokud brambory a zelenina nebude měkká. Nakonec snížíme teplotu a přidáme nakrájenou jarní cibulku a zelí. Necháme povařit asi 4 minuty.
- 3Přihodíme maso z tuňáka, houby a necháme vařit dalších 5 minut. Potom přidáme kousky ovčího sýra a vaříme dokud se tuňák neuvaří a sýr neprohřeje.
- 4Rendlík odstavíme a přimícháme kousky másla a lžíci miso pasty. Takto hotovou polévku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.