Tuňák s miso omáčkou

55 min.
Japonsko

Ingredience

      • 400gramůKedlubna
      • 100gramůSójová pasta Miso
      • 80mililitrůVíno Saké
      • 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
      • 2litryGranule dashi
      • 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
      • 8kusůBrambory rané
      • 4kusyCibulka jarní
      • 250gramůZelí čínské
      • 150gramůHouba shimeji
      • 600gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
      • 1lžícePasta shiro miso
      • 40gramůMáslo čerstvé
      • 750gramůTuňák obecný
      • 1litrVoda pitná
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    788 kcal
    Bílkoviny
    62 g
    Tuky
    45 g
    Sacharidy
    34 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    5 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Kedlubnu zbavíme tvrdé slupky a nakrájíme na kolečka.
    • 2
      Ve větším rendlíku smícháme dashi granule s vodou, miso, saké, mirin, sójovou omáčku a povaříme. Přihodíme kousky kedlubny, brambor a vaříme dokud brambory a zelenina nebude měkká. Nakonec snížíme teplotu a přidáme nakrájenou jarní cibulku a zelí. Necháme povařit asi 4 minuty.
    • 3
      Přihodíme maso z tuňáka, houby a necháme vařit dalších 5 minut. Potom přidáme kousky ovčího sýra a vaříme dokud se tuňák neuvaří a sýr neprohřeje.
    • 4
      Rendlík odstavíme a přimícháme kousky másla a lžíci miso pasty. Takto hotovou polévku ihned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.