Tuňák smažený se zeleninou
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 225gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 175gramůKukuřice
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 175gramůFazolové lusky zelené
- 450gramůTuňák obecný
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr palmový
- 1kusPomeranče
- 2lžíceSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na tenké tyčinky pokrájíme očištěnou mrkev, pokrájíme cibuli a podélně překrojíme klásky kukuřice.
- 2Kukuřičný olej rozehřejeme v předehřátém woku. Přidáme mrkev, cibuli, klásky kukuřice, fazolky a smažíme 5 minut.
- 3Pokrájíme tuňáka na tenké plátky. Plátky tuňáka přidáme do woku a smažíme je 3 minuty.
- 4Smícháme v misce palmový cukr, rybí omáčku, pomerančovou šťávu a kůru, solamyl a sherry. Směsí přelijeme tuňáka a zeleninu a povaříme 2 minuty.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.