Turecký jablečný dort
65 min.

Ingredience
- 3lžíceCukr moučkový
- 150gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOřechy vlašské
- 10gramůHrozinky
- 1lžíceSkořice mletá
- 12gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 230gramůJablka
- 50gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Cukr utřeme s vejci, přidáme rozpuštěný tuk a postupně přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem.
- 2Vše dobře zamícháme.
- 3Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
- 4Posypeme jablky pokrájenými na plátky, nasekanými ořechy, skořicí, moučkovým cukrem a hrozinkami.
- 5Pečeme na 150°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.