Tuřín dušený s jogurtem
35 min.
Ingredience
- 600gramůTuřín
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůOcet vinný
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůCukr krupice
- 25gramůKopr čerstvý
- 1špetkaZázvor mletý
- 400gramůBrambory vařené
- 25gramůJíška hotová světlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Tuřín očistíme, nakrájíme na kostky, nasypeme do misky a zakapeme octem.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme cukr, promícháme, přidáme tuřín, podlijeme vodou a povaříme. Zahustíme jíškou, přisypeme posekaný kopr, špetku zázvoru, zjemníme bílým jogurtem a dovaříme. Do odstaveného pokrmu vmícháme 1 žloutek.
- 3Na talíře rozdělíme vařené brambory a doplníme tuřínem se sladkokyselou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.