Tutti - frutti smetanová zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 120gramůKandované ovoce
- 4lžíceMartell cognac
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
240 mg
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný sníh, žloutky utřeme s cukrem, vše spojíme. Přimícháme tuhou šlehačku a nasekanou kandovanou směs ovoce naloženou v koňaku.
- 2Dobře promícháme a přendáme do plastové nádoby, necháme přes noc v mrazáku, případně můžeme směs zpracovat ve strojku na zmrzlinu.
- 3Podáváme ozdobené ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.