Tutti - frutti smetanová zmrzlina

30 min.

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 120gramůCukr krupice
    • 120gramůKandované ovoce
    • 4lžíceMartell cognac
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
240 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný sníh, žloutky utřeme s cukrem, vše spojíme. Přimícháme tuhou šlehačku a nasekanou kandovanou směs ovoce naloženou v koňaku.
  • 2
    Dobře promícháme a přendáme do plastové nádoby, necháme přes noc v mrazáku, případně můžeme směs zpracovat ve strojku na zmrzlinu.
  • 3
    Podáváme ozdobené ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.