Tvarohová buchta
60 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 170gramůMáslo
- 160gramůCukr moučka
- 1kusžloutek
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 300gramůTvaroh měkký
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Mouku, cukr moučka (140 g) a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme ho na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.
- 2Tvaroh smícháme s 20 g cukru moučka a rozetřeme na rozválené těsto na plechu. Přikryjeme druhým plátem těsta, který jsme také rozváleli.
- 3Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 12. 2015
Tvarohová buchta
Recept je rychlý a když buchtu nabídnete hostům, nezůstane ani drobeček.