Tvarohová žemlovka s rozinkami
35 min.
Ingredience
- 2kusyVeka
- 150gramůTvaroh měkký
- 150gramůRozinky tmavé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 1lžíceCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
25 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V misce vyšleháme 20 g másla se 3 ks žloutky, přidáme citrónovou kůru, tvaroh, cukr, rozinky, vanilkový cukr, a dobře zamícháme. Máslem vymažeme pekáč, do kterého naskládáme na plátky nakrájené a v mléku namočené housky, přikryjeme připraveným tvarohem. Opět poklademe namočené housky, tvaroh a na závěr namočené housky.
- 2Z bílku vyšleháme tuhý sníh a potřeme housky, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem, teplou nakrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.