Tvarohová žemlovka s rozinkami

35 min.

Ingredience

    • 2kusyVeka
    • 150gramůTvaroh měkký
    • 150gramůRozinky tmavé
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 40gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2decilitryMléko polotučné
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
25 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce vyšleháme 20 g másla se 3 ks žloutky, přidáme citrónovou kůru, tvaroh, cukr, rozinky, vanilkový cukr, a dobře zamícháme. Máslem vymažeme pekáč, do kterého naskládáme na plátky nakrájené a v mléku namočené housky, přikryjeme připraveným tvarohem. Opět poklademe namočené housky, tvaroh a na závěr namočené housky.
  • 2
    Z bílku vyšleháme tuhý sníh a potřeme housky, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem, teplou nakrájíme na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.