Tvarohové kousky s kokosem v čokoládě

55 min.
Česká republika

Ingredience

  • Poleva
    • 250gramůČokoláda na vaření
    • 1lžíceKakao
    • 1lžíceCukr moučkový
  • Základní těsto
    • 37gramůPudink kokosový
    • 500gramůTvaroh měkký
    • 200gramůCukr krystal
    • 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto: Kokosový pudink uvaříme podle návodu bez cukru a necháme ho přiklopený pokličkou vychladnout, aby se neutvořil na povrchu škraloup.
  • 2
    Vychladlý pudink vymícháme s měkkým tvarohem a cukrem dohladka. Do směsi přimícháme asi 5 lžic strouhaného kokosu a necháme chvíli ustát v lednici. Potom pudinkovou směs zahustíme rýžovou instantní kaší na hustou konzistenci, abychom z hmoty mohli vytvarovat válečky. Válečky vytvarujeme a dáme do lednice ztuhnout.
  • 3
    Ztuhlé válečky poléváme čokoládovou polevou a necháme je v lednici ztuhnout. Tato cukrátka podáváme dětem jako svačinu nebo jako pohoštění návštěvám.
  • 4
    Poleva: Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni a promícháme ji s máslem, cukrem a kakaem dohladka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.