Tvarohové lívanečky se skořicí a šlehačkou
15 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
- Na posypání
- 150gramůCukr krupice
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- Na těsto
- 400gramůTvaroh měkký
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
33 mg
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme tvaroh se žloutky a cukrem. Přidáme prosátou mouku a pevný sníh z bílků. Lívanečky smažíme po obou stranách v máslem vymazaném lívanečníku.
- 2Podáváme sypané cukrem smíchaným se skořicí a ozdobené smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dotuha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.