Tvarohové řezy
70 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůOřechy vlašské
- 270gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 6lžicMléko polotučné
- 100gramůCukr moučkový
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCitronová kůra
- 500gramůNáplň tvarohová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva, cukr, rozporcované máslo, 2 žloutky rozšlehané v mléce, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Dáme do chladna ztuhnout.
- 2Těsto si rozdělíme na dva kusy. Větší díl, asi 600 g, vyválíme na silnější plát, navineme jej na pomoučený váleček a přeneseme na plech vypodložený papírem na pečení. Vložíme tvarohovou nádivku.
- 3Druhý díl opět vyválíme na slabší plát a položíme jej na povrch nádivky. Hezky upravíme a přitiskneme po stranách. Pomažeme rozšlehaným vejce a posypeme jádry rozsekaných vlašských ořechů.
- 4Pečeme zvolna v předehřáté troubě, jakmile má koláč zlatavou barvu, je již hotový. Necháme vychladnout a pak pocukrujeme. Rozkrájíme na řezy dle libovolné velikosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.