Tvarohové řezy s oříšky
85 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůCukr krupice
- 130gramůMáslo čerstvé
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 15mililitrůVoda pitná
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůCukr moučkový
- 120gramůOřechy lískové
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut odležet. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
- 2Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme drcené ořechy, moučkový cukr, přivedeme téměř k varu, ale nevaříme. Rendlík odstavíme, do mléčné směsi zašleháme žloutky a nadále šleháme, až krém trochu zhoustne. Upečené těsto vyklopíme z formy, povrch potřeme oříškovým krémem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 3Necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.