Tvarohové řezy s oříšky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 20 minut odležet. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
  • 2
    Do rendlíku vlijeme smetanu, přidáme drcené ořechy, moučkový cukr, přivedeme téměř k varu, ale nevaříme. Rendlík odstavíme, do mléčné směsi zašleháme žloutky a nadále šleháme, až krém trochu zhoustne. Upečené těsto vyklopíme z formy, povrch potřeme oříškovým krémem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  • 3
    Necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.