Tvarohový dezert s jahodami
15 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh měkký
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 5lžicMed včelí
- 400gramůJahody zahradní
- 80gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
5 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Jahody opláchneme, zbavíme stopek a necháme okapat. Tvaroh ušleháme s medem. Ve vodní lázni šleháme žloutky do husté pěny, ale nevaříme je! Pěnu smícháme s tvarohem. Jahody rozmačkáme s cukrem (část oddělíme na ozdobu). Do třetiny tvarohu vmícháme rozmačkané jahody, zbylý tvaroh rozdělíme na polovinu.
- 2Na dno každého poháru vložíme část tvarohu bez jahod, vrstvu jahodového tvarohu a nakonec opět samotný tvaroh. Pohár ozdobíme jahodami a v chladničce necháme dobře vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.