Tvarohový dort s malinami II

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme základ: Bebe sušenky rozmixujeme na prášek (dobře to jde také dáme-li sušenky do mikrotenového sáčku a několikrát je přejedeme válečkem na těsto). Do těchto rozdrobených sušenek nalijeme rozpuštěné máslo a směs pak namačkáme dnem skleničky na dno dortové formy.
  • 2
    Plátky želatiny namočíme na 5 minut v misce s vodou.
  • 3
    140 ml smetany zahřejeme a ještě před tím, než začne vřít, odstavíme. Dáme do ní 4 plátky želatiny. Mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladit.
  • 4
    Mezitím utřeme oba tvarohy s cukrem. Vlijeme smetanu s želatinou (ne horkou).
  • 5
    Do smetany nasypeme ztužovač a vyšleháme do pevna. Jemně vmícháme do tvarohové směsi.
  • 6
    Na připravený korpus naskládáme jednu třetinu malin. Zalijeme to tvarohovou směsí a dáme do ledničky.
  • 7
    Jeden decilitr vody smícháme s cukrem krystal a zbylým ovocem a 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do směsi dáme zbylé dva plátky želatiny a přelijeme tím tvarohový koláč.
  • 8
    Necháme vychladit minimálně 4 hodiny, nejlepší je ale přes noc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.