Tvarohový dort s malinami II
70 min.
Ingredience
- 200gramůBebe sušenky kakaové
- 100gramůMáslo čerstvé
- 390mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůTvaroh polotučný
- 140gramůCukr moučka
- 6lžicCukr krystal
- 400gramůMaliny
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme základ: Bebe sušenky rozmixujeme na prášek (dobře to jde také dáme-li sušenky do mikrotenového sáčku a několikrát je přejedeme válečkem na těsto). Do těchto rozdrobených sušenek nalijeme rozpuštěné máslo a směs pak namačkáme dnem skleničky na dno dortové formy.
- 2Plátky želatiny namočíme na 5 minut v misce s vodou.
- 3140 ml smetany zahřejeme a ještě před tím, než začne vřít, odstavíme. Dáme do ní 4 plátky želatiny. Mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladit.
- 4Mezitím utřeme oba tvarohy s cukrem. Vlijeme smetanu s želatinou (ne horkou).
- 5Do smetany nasypeme ztužovač a vyšleháme do pevna. Jemně vmícháme do tvarohové směsi.
- 6Na připravený korpus naskládáme jednu třetinu malin. Zalijeme to tvarohovou směsí a dáme do ledničky.
- 7Jeden decilitr vody smícháme s cukrem krystal a zbylým ovocem a 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do směsi dáme zbylé dva plátky želatiny a přelijeme tím tvarohový koláč.
- 8Necháme vychladit minimálně 4 hodiny, nejlepší je ale přes noc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.