Tvarohový dort s ořechy
83 min.
Ingredience
- Náplň
- 135gramůOřechy vlašské
- 700gramůSýr krémový
- 100gramůCukr krupice
- 4lžíceSirup Golden
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
833 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Mixérem ušleháme mouku, máslo, cukr a žloutek. Těsto rozdělíme na dvě koule a dáme na hodinu do lednice. Jednu kouli těsta upěchujeme na dno rozevírací dortové formy o průměru 25 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut, necháme vychladnout. Připravíme si náplň: 30 g půlených jader ořechů dáme stranou na ozdobu, ostatní nasekáme. V míse ušleháme krémový sýr, přidáme cukr, vejce, sirup a mouku, třeme asi 2 minuty, potom přidáme ořechy.
- 2Zbylé těsto upěchujeme kolem stěn formy do výšky 1-2,5 cm od horního okraje. Vlijeme náplň a pečeme 40-45 minut na 180°C, po 10 minutách dort zakryjeme alobalem. Vypneme troubu a dalších 30 minut dort necháme v zavřené troubě. Potom dort vytáhneme a necháme ve formě vychladnout. Dáme do lednice na 3 hodiny.
- 3Tuhý dort uvolníme po stranách od formy a dna, dáme ho na mísu a těsně před podáváním ozdobíme ořechy, můžeme je přilepit sirupem, aby držely. K okraji mísy můžeme dát další ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.