Tvarohový dort z bílé čokolády

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
58 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
674 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslové sušenky dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem na drobky. Můžeme je zpracovat i v mixéru. Drobky promícháme s 90 g másla a směs upěchujeme do rozevírací formy o průměru 25 cm tak, aby pokryla dno a stěny formy do výšky 1 cm od okraje.
  • 2
    Kousky bílé, nejlépe švýcarské čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a necháme vychladnout. Sýr spojíme se zbytkem másla, přidáme cukr, čokoládu, vejce a vše utřeme na hladký krém. Ten nalijeme na připravený dortový korpus a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi hodinu. Necháme vychladnout ve formě na mřížce. Vychladlý dort zakryjeme a dáme do lednice asi na 4 hodiny.
  • 3
    Ztuhlý dort vyjmeme z formy a přendáme na tác. Povrch dortu posypeme kakaem. Servírujeme na tmavých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.