Tvarohový dort z bílé čokolády
95 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 450gramůČokoláda bílá
- 900gramůSýr krémový
- 60gramůCukr krupice
- 1lžičkaKakao - prášek
- 4kusyVejce slepičí
- 315gramůSušenky Club - máslové
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
58 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
674 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Máslové sušenky dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem na drobky. Můžeme je zpracovat i v mixéru. Drobky promícháme s 90 g másla a směs upěchujeme do rozevírací formy o průměru 25 cm tak, aby pokryla dno a stěny formy do výšky 1 cm od okraje.
- 2Kousky bílé, nejlépe švýcarské čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a necháme vychladnout. Sýr spojíme se zbytkem másla, přidáme cukr, čokoládu, vejce a vše utřeme na hladký krém. Ten nalijeme na připravený dortový korpus a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi hodinu. Necháme vychladnout ve formě na mřížce. Vychladlý dort zakryjeme a dáme do lednice asi na 4 hodiny.
- 3Ztuhlý dort vyjmeme z formy a přendáme na tác. Povrch dortu posypeme kakaem. Servírujeme na tmavých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.