Tvarohový koláč s bílkovou pěnou
65 min.
Ingredience
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 300gramůListové těsto
- 500gramůTvaroh měkký
- 180gramůCukr moučkový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 15gramůCukr vanilka
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
555 mg
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme tvaroh, přisypeme cukr, solamyl, vanilkový cukr, přidáme žloutky, olej a mléko. Vymícháme hladký krém.
- 2Listové těsto vyválíme, plech vysteleme papírem na pečení a plát těsta na něj položíme. Okraje těsta tochu zdvihneme a na těsto nalijeme tvarohový krém. Povrch uhladíme stěrkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě přibližně 35 minut.
- 3Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, poklademe na teplý koláč a necháme vychladnout.
- 4Vychladlý koláč nakrájíme na čtverečky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.