Tvarohový koláč s džemem

50 min.

Ingredience

    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 40gramůCukr vanilka
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 150gramůRozinky bílé
    • 250gramůTvaroh měkký
    • 100gramůCukr krupice
    • 30gramůDroždí
    • 2decilitryMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 200gramůDžem jahodový
    • 40gramůMáslo jihočeské
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
572 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrníčku z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
  • 2
    Do mísy prosejeme hladkou a téměř všechnu polohrubou mouku. Přidáme 1 vejce, 20 g vanilkového cukru, kypřící prášek, 40 g krupicového cukru, přilijeme kvásek a vypracujeme tuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Vál posypeme zbylou polohrubou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto. Válečkem rozválíme na plát o velikosti plechu.
  • 3
    Plech vymažeme máslem, položíme na něj rozválené těsto, potřeme ho džemem a na džem natřeme tvarohovou náplň. Tu připravíme smícháním tvarohu, zbylého krupicového a vanilkového cukru a rozinek. Koláč vložíme do horké trouby a pečeme 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme ho na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.