Tvarohový koláč s džemem
50 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka polohrubá
- 40gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůRozinky bílé
- 250gramůTvaroh měkký
- 100gramůCukr krupice
- 30gramůDroždí
- 2decilitryMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůDžem jahodový
- 40gramůMáslo jihočeské
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
572 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrníčku z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
- 2Do mísy prosejeme hladkou a téměř všechnu polohrubou mouku. Přidáme 1 vejce, 20 g vanilkového cukru, kypřící prášek, 40 g krupicového cukru, přilijeme kvásek a vypracujeme tuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Vál posypeme zbylou polohrubou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto. Válečkem rozválíme na plát o velikosti plechu.
- 3Plech vymažeme máslem, položíme na něj rozválené těsto, potřeme ho džemem a na džem natřeme tvarohovou náplň. Tu připravíme smícháním tvarohu, zbylého krupicového a vanilkového cukru a rozinek. Koláč vložíme do horké trouby a pečeme 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme ho na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.