Tvarohový koláč s jablky a drobenkou
75 min.
Ingredience
- Drobenka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- Koláč
- 500gramůTvaroh měkký
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůCukr vanilka
- 20gramůCitronová kůra
- 20mililitrůRum
- 80gramůKrupička dětská
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůRozinky tmavé
- 35gramůOřechy lískové
- 1000gramůJablka
- 30gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, rum, vyšleháme, přisypeme rozinky, krupičku, drcené ořechy, kypřící prášek, přidáme smetanu, tvaroh a vymícháme těsto. Z bílků vyšleháme sníh, zapracujeme ho do těsta.
- 2Do misky vložíme máslo, cukr, mouku a vymícháme drobenku.
- 3Plech potřeme tukem, rozprostřeme na něj těsto, posypeme bohatě nahrubo nastrouhanými jablky, drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby přibližně na 35 minut.
- 4Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.