Tvarohový koláč s jablky a drobenkou

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, rum, vyšleháme, přisypeme rozinky, krupičku, drcené ořechy, kypřící prášek, přidáme smetanu, tvaroh a vymícháme těsto. Z bílků vyšleháme sníh, zapracujeme ho do těsta.
  • 2
    Do misky vložíme máslo, cukr, mouku a vymícháme drobenku.
  • 3
    Plech potřeme tukem, rozprostřeme na něj těsto, posypeme bohatě nahrubo nastrouhanými jablky, drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby přibližně na 35 minut.
  • 4
    Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.