Tvarohový koláč s jahodami
110 min.
Ingredience
- Náplň
- 320gramůJahody
- 2kusyKiwi
- 1,5lžíceCukr moučka
- Těsto
- 130gramůSušenky Amaretti
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůTvaroh měkký
- 120gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1,5lžícePomerančová kůra
- 110mililitrůSmetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 150 °C, dortovou formu vytřeme máslem, dno formy vyložíme pečicím papírem.
- 2Sušenky válečkem rozdrtíme a drtí vyložíme dno formy.
- 3Bílky oddělíme od žloutků a spolu se solí ušleháme pevný sníh. Tvaroh položíme do síta a necháme okapat.
- 4Žloutky s cukrem, vanilkou, tvarohem, kůrou a smetanou ušleháme, poté vsypeme mouku a promícháme. Do žloutkového těsta lehce metlou vmícháme bílky.
- 5Těsto opatrně nalijeme na sušenkovou drť, uhladíme a pečeme zhruba hodinu. Poté troubu vypneme a koláč necháme ještě asi 15 minut v troubě.
- 6Na mřížce necháme koláč ve formě zcela vychladnout, nejlépe přes noc.
- 7Koláč vyjmeme z formy, poklademe plátky oloupaného kiwi a rozpůlenými omytými jahodami. Koláč před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.