Tvarohový koláč s jahodami

110 min.
Evropa

Ingredience

  • Náplň
    • 320gramůJahody
    • 2kusyKiwi
    • 1,5lžíceCukr moučka
  • Těsto
    • 130gramůSušenky Amaretti
    • 3kusyVejce slepičí
    • 500gramůTvaroh měkký
    • 120gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 1,5lžícePomerančová kůra
    • 110mililitrůSmetana
    • 30gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
    • 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 150 °C, dortovou formu vytřeme máslem, dno formy vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    Sušenky válečkem rozdrtíme a drtí vyložíme dno formy.
  • 3
    Bílky oddělíme od žloutků a spolu se solí ušleháme pevný sníh. Tvaroh položíme do síta a necháme okapat.
  • 4
    Žloutky s cukrem, vanilkou, tvarohem, kůrou a smetanou ušleháme, poté vsypeme mouku a promícháme. Do žloutkového těsta lehce metlou vmícháme bílky.
  • 5
    Těsto opatrně nalijeme na sušenkovou drť, uhladíme a pečeme zhruba hodinu. Poté troubu vypneme a koláč necháme ještě asi 15 minut v troubě.
  • 6
    Na mřížce necháme koláč ve formě zcela vychladnout, nejlépe přes noc.
  • 7
    Koláč vyjmeme z formy, poklademe plátky oloupaného kiwi a rozpůlenými omytými jahodami. Koláč před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.